فرماندهای که تاریخساز شد
شهید سید حسین علمالهدی، فرمانده سپاه هویزه و از چهرههای برجسته دفاع مقدس، در ۱۶ دی ۱۳۵۹ به شهادت رسید.
به گزارش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خوزستان به نقل از خبرگزاری فارس، شهید سید حسین علمالهدی، فرزند آیتالله سید مرتضی علمالهدی، در سال ۱۳۳۷ در اهواز متولد شد. خانواده این شهید اصالتاً شوشتری بودند و پیوند عمیقی با فرهنگ و تاریخ این منطقه داشتند. او از کودکی به علوم دینی و تلاوت قرآن علاقهمند بود و در سن ۱۱ سالگی به تدریس قرآن در مساجد پرداخت.
شهید سید حسین علمالهدی در دوران نوجوانی، فعالیتهای سیاسی و فرهنگی خود را آغاز کرد و با تشکیل گروه «موحدین» به مبارزه مسلحانه علیه رژیم پهلوی پرداخت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، علمالهدی در سازماندهی نیروهای مردمی و مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی نقش فعالی ایفا کرد.با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، او به عنوان فرمانده سپاه هویزه منصوب شد و در تجهیز و هدایت نیروهای مردمی برای دفاع از مناطق مرزی تلاشهای بسیاری انجام داد. در ۱۶ دی ۱۳۵۹، در جریان عملیات نصر، علمالهدی به همراه ۶۰ تن از نیروهای تحت فرماندهیاش در منطقه هویزه به محاصره نیروهای عراقی درآمد. با وجود کمبود تجهیزات و مهمات، آنها تا آخرین لحظه مقاومت کردند و سرانجام همگی به شهادت رسیدند. پیکر علمالهدی پس از ۱۶ ماه، در جریان عملیات بیتالمقدس، شناسایی و در گلزار شهدای هویزه به خاک سپرده شد.
شهید علمالهدی علاوه بر فعالیتهای نظامی و سیاسی، در عرصه علمی نیز برجسته بود. او در دانشگاه فردوسی مشهد، رشته تاریخ را انتخاب کرد و علاقهاش به تاریخ اسلام باعث شد در کنار تحصیل، به تدوین مقالاتی در این زمینه بپردازد. او همچنین از چهرههای تأثیرگذار در حرکتهای انقلابی دانشجویی به شمار میرفت. در جریان جنگ، او با تلاش خستگیناپذیر به سازماندهی نیروهای بسیج مردمی در خوزستان پرداخت و نقشی کلیدی در هدایت مردم منطقه برای دفاع از سرزمینشان ایفا کرد.آیتالله خامنهای در توصیف آخرین دیدار با او میگوید: «روز شهادت حسین، یعنی روز ۲۸ صفر، من کنار کرخهنور ایستاده بودم که نماز بخوانم، یکباره مشاهده کردم حسین علمالهدی و عدهای دیگر از برادران... خیلی گرم و صمیمی و پرشور با من برخورد کردند و من هم از دیدارشان بسیار خوشحال شدم... البته آنها در حقیقت بهپیش رفتند و به لقاءالله پیوستند.»
وصیتنامه شهید علمالهدی نیز تصویری از روحیه معنوی و ایمان عمیق او ارائه میدهد: «من در سنگر هستم... در این خانه فریاد و سکوت، فریاد عشق و سکوت... خدایا این خانه کوچک را برای من مبارک گردان؛ در این چند روز با خاک انس گرفتهام، بوی خاک گرفتهام...»نام شهید علمالهدی امروز به عنوان نماد مقاومت و فداکاری در تاریخ معاصر ایران ثبت شده است.
مراسم بزرگداشت او هر ساله در هویزه با حضور گسترده مردم و مقامات برگزار میشود و یاد و خاطرهاش همچنان الهامبخش نسلهای جوان است.
کتابها، مستندها و مقالات متعددی درباره زندگی و شهادت او نوشته شده که هر یک گوشهای از شخصیت چندبعدی این شهید را به تصویر میکشند.